20 de juny 2005

El Costat Fosc de les Illes Balears

L’Observatori de l’Homofòbia a les Illes Balears

presenta el seu primer cartell


Les persones o entitats que s’han destacat durant el darrer any per afavorir comportaments homòfobs i estar en contra de la llibertat de les persones a les Illes Balears són:

JOAN FONT ROSSELLÓ, pel comentari, referint-se als homosexuals, "jo els tiraria tots al foc", que va fer el diputat del Partit Popular en el Parlament de les Illes Balears a altres membres del PP i pels seus articles en el diari "El Mundo/Día de Baleares" on califica l’homosexualitat de "pràctiques sexuals invertides", "una parella d’homosexuals mereix el mateix tracte que dos germans"

ASOCIACIÓN FAMILIAR DE BALEARES, per atacar al matrimoni homosexual argumentant que "la majoria dels que abusen de menors són homosexuals", afirmació feta per Antoni Camps, representant de l’associació i membre del Partit Popular, durant una taula de debat a Ciutadella. Asociación Familiar de Baleares està integrada en el Foro de la Familia y el seu president és José Ignacio Pérez Argüelles.

MANACOR COMARCAL, pel tractament homòfob i insultant que la revista local fa de temes relacionats amb l’homosexualitat "l’executiu vol concedir a maricons i tortilleres els mateixos drets que als heterosexuals", "són un error de la naturalesa". El seu director és Gabriel Veny

CATALINA CIRER, per l’acte discriminatori que suposa negar-se a complir la llei que permet el matrimoni homosexual ja que només casarà heterosexuals; al·legant motius religiosos i oblidant les funcions del seu càrrec públic. A més, la batlessa de Palma (Partit Popular) també s’ha oposat a les cerimònies de les parelles de fet homosexuals les quals no tenen cap connotació religiosa ni se les denomina "matrimoni".

JERARQUIA ECLESIÀSTICA ESPANYOLA, per la seva ingerència en l’estat de dret que fins i tot va esquitxar al rei i pels insults i les manifestacions homòfobes de bisbes, arquebisbes i de la Conferència Episcopal, com les de l’arquebisbe Francisco Pérez de visita a Mallorca "és ètic, moral i just que un soldat cristià pugui matar (...) però ningú ha de casar homosexuals"

UNIÓ MALLORQUINA i PARTIT POPULAR, per impedir amb el seu vot que s’inclogui l’adopció en la llei balear de parelles de fet, la qual cosa nega la cobertura legal als fills de les parelles homosexuals. Els seus màxims responsables són Maria Antònia Munar i Jaume Matas, repectivament.